top of page
Få mest smag
ud af din ost
Tag osten ud af køleskabet
1-2 timer før den skal spises
Hvis du vil have den bedste smagsoplevelse med
din ost, så skal du tage den ud i god tid, før du serverer
den. Vi anbefaler 1-2 timer eller senest en halv time før.
​
Vælg brød, der passer
til ostetypen
Vælg fx flütes eller landbrød til milde skæreoste.
Og kraftigere brødtyper som rugbrød, groft brød
med kerner eller knækbrød til stærkere oste.
​
Vælg drikkevarer, der giver
plads til ostens smag
Rødvin er en klassiker, men garvesyren overtager hurtigt
smagsoplevelsen. Prøv i stedet med en sødlig hvidvin
eller endnu bedre; en af de mørkere øltyper.
​
Brug voksbehandlet ostepapir,
så osten kan ånde
Din ost holder sig bedst, hvis du pakker den i såkaldt
ostepapir. Madpapir kan også bruges. Læg derefter
osten i en tætsluttende plastikboks eller osteklokke.
bottom of page