top of page

Få mest smag
ud af din ost
Tag osten ud af køleskabet
1-2 timer før den skal spises
Hvis du vil have den bedste smagsoplevelse med
din ost, så skal du tage den ud i god tid, før du serverer
den. Vi anbefaler 1-2 timer eller senest en halv time før.
Vælg brød, der passer
til ostetypen
Vælg fx flütes eller landbrød til milde skæreoste.
Og kraftigere brødtyper som rugbrød, groft brød
med kerner eller knækbrød til stærkere oste.
Vælg drikkevarer, der giver
plads til ostens smag
Rødvin er en klassiker, men garvesyren overtager hurtigt
smagsoplevelsen. Prøv i stedet med en sødlig hvidvin
eller endnu bedre; en af de mørkere øltyper.
Brug voksbehandlet ostepapir,
så osten kan ånde
Din ost holder sig bedst, hvis du pakker den i såkaldt
ostepapir. Madpapir kan også bruges. Læg derefter
osten i en tætsluttende plastikboks eller osteklokke.
bottom of page